Dashboard jaarrekeninggegevens: inzicht in de financiële gegevens van onderwijsinstellingen en -sectoren en het onderwijsveld

Medio oktober wordt het dashboard jaarrekeningegevens geactualiseerd. Met dit dashboard geeft het ministerie van OCW op bestuurs- sector- en landelijk niveau meerjarig inzicht in de financiële gegevens uit de jaarrekeningen, financiële kengetallen en de continuïteitsparagraaf van alle Nederlandse onderwijsinstellingen die door OCW bekostigd worden. In november en december bent u van harte welkom bij de bijeenkomsten ‘Verantwoordingsronde 2024’ om ons te laten weten hoe het dashboard verder verbeterd kan worden.

Dashboard jaarrekeninggegevens

Het meerjarig inzicht in de financiële gegevens maakt het eenvoudiger om de inkomsten, uitgaven en vermogenspositie van besturen in te zien en met elkaar te vergelijken. Deze informatie is beschikbaar op stelsel- en sectorniveau (primair en voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs). Deze gegevens kunnen dienen als basis voor het gesprek over de financiële positie tussen onder meer besturen, leraren, studenten, ouders, toezicht, de sectorraden, de media en andere belanghebbenden. 

Meer informatie over het dashboard jaarrekeningegevens 

Bijeenkomsten Verantwoordingsronde 2024

In november en december organiseert OCW weer de Verantwoordingsronde: een reeks bijeenkomsten in het land. Het Ministerie van OCW gaat samen met verschillende experts met u in gesprek over verslaggevingsactualiteiten en andere relevante ontwikkelingen. Denk hier aan wijzigingen regelgeving, project compact bestuursverslag, de Kamerbrief Financiële Positie van het Onderwijs, beleidsinformatie en maatschappelijke thema’s, duurzaamheidsinformatie (n.a.v. CSRD), IXBRL, bevindingen van de Inspectie, het programma Samen Verantwoorden en meer.

Het dashboard jaarrekeningegevens staat ook op de agenda, wij horen dan van u graag welke ervaring en behoefte u heeft bij het gebruik van het dashboard.

Locaties

Team Verantwoording van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat tijdens deze bijeenkomsten samen met verschillende experts met u in gesprek over verslaggevingsactualiteiten en andere relevante ontwikkelingen.
Denk hier aan wijzigingen regelgeving, project compact bestuursverslag, de Kamerbrief Financiële Positie van het Onderwijs, beleidsinformatie en maatschappelijke thema’s, duurzaamheidsinformatie (n.a.v. CSRD), IXBRL, bevindingen van de Inspectie, het programma Samen Verantwoorden en meer.

Zoals u van ons gewend bent, zullen de bijeenkomsten weer op verschillende plekken in het land plaatsvinden. De bijeenkomsten hebben een interactief karakter waarbij veel ruimte is voor het geven van input en het uitwisselen van gedachtes binnen een informele sfeer. Daarom zijn de bijeenkomsten niet online te volgen.

De bijeenkomsten vinden plaats in de volgende steden:

07 november  -  Wageningen
14 november  -  Breda
21 november  -  Haarlem
28 november  -  Zwolle
03 december  -  Roermond
12 december  -  Den Haag

Aanmelden
Momenteel werken we aan de organisatie van de bijeenkomsten en de inrichting van het programma. Om u echter op tijd de gelegenheid te geven het in uw agenda te zetten, kunt u zich vanaf nu opgeven voor een bijeenkomst.

Aanmeldformulier Verantwoordingsronde 2024

Let op: wanneer u in de keuzelijst een stad niet meer aan kunt klikken, betekent dit dat er geen beschikbare plekken meer zijn. Hopelijk is het dan voor u mogelijk naar een andere locatie te komen waar nog wel plek is.

Twee weken voor elke bijeenkomst wordt u nader geïnformeerd over uw gekozen locatie en het programma. Houdt er in ieder geval rekening mee dat het programma een hele dag zal beslaan, van 9:30 tot 15:30 uur.

Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u deze mailen naar onze Dienstpostbus Jaarverslaggeving.