Beleidsindicatoren Emancipatie 2025

Op deze pagina vindt u voor de OCW begroting van 2025 de beleidsindicatoren voor Emancipatie  zoals gepubliceerd in de Beleidsagenda 2025. 

Het ministerie van OCW geeft in haar begroting en verantwoording inzicht in de voortgang van de beleidsprioriteiten met beleidsindicatoren naar thema's die corresponderen met de thematische indeling van de Strategische Evaluatie Agenda (SEA). Per thema is een onderverdeling te maken in hoofd- en subdoelen en bijbehorende beleidsindicatoren daarbij. 

De beleidsindicatoren voor Emancipatie maken onderdeel uit van een bredere set aan indicatoren, het complete overzicht bekijkt u op de sectorpagina Emancipatie.

Beleidsindicatoren bij het thema 'Sociale veiligheid en gelijke behandeling'

OCW werkt aan sociale veiligheid en gelijke behandeling zodat iedereen in Nederland op een vrije en volwaardige manier kan deelnemen aan de samenleving. OCW wil de sociale veiligheid bevorderen en met de sectoren manieren ontwikkelen om dat te bereiken. Een sociaal veilige omgeving, is conditioneel voor de bevordering van kwaliteit in het onderwijs, cultuur en wetenschap.